QR kod

Du använder din mobil tillsammans med en app för att läsa av QR koden.

Man kan använda QR-kod i marknadsföringssyfte, för att skapa nyfikenhet, och på så vis få ökad trafik till hemsidan etc.

När en QR kod används i en annons är det ofta för att skicka användaren till en webbsida, men man kan även visa ett YouTubeklipp eller låta användaren spara ner kontaktinformation direkt i sin adressbok.

QR koder används t.ex. på vinflaskor för att ge vindrickaren mer uppgifter om vinet, och på ett enkelt sätt komma ihåg vad vinet heter.

Jag fixar koden samt ser till att den blir vektoriserad, så att den kan användas på era trycksaker.

Koderna kan i princip placeras på vad som helst; affischer, broschyrer, kuvert, plast- och papperspåsar, mat- och dryckesförpackningar, försäljningskvitton, visitkort och rabattkuponger mm.

Det går även att placera QR-koder på vanliga hemsidor men det verkliga och mest effektiva användningsområdet är utanför internet.

 

Typer av QR-koder:

\

Hemsideadress – Url

Till en hemsida, specifik produktsida etc.

\

Text, rabattkod, erbjudande etc.

Textfil som syns i telefonen.

\

Kontaktuppgifter

Spara ner kontaktuppgifter med Namn, Telefonnummer, Adress, E-post etc. direkt i telefonen.

Vad är QR kod?

En QR-kod (QR är en förkortning av Quick Response) är en sorts rutkod som utvecklades av det japanska företaget Denso 1994.

QR-koder har på senare tid blivit vanliga i stora delar av världen, bland annat för att olika former av streckkodsläsare finns tillgängliga eller färdigt installerade som applikationer till de flesta moderna mobiltelefoner.
Även i Sverige har användningen av QR-koder ökat. Från 2012 till 2013 har användningen ökat med ungefär 46% och det är i åldersgruppen 15 till 22 år som ökningen är som störst.

Till skillnad från sin äldre endimensionella bror, EAN eller streckkoden, har QR-koden två dimensioner att lagra data i, en X-axel och en Y-axel. På så vis kan en QR-kod rymma mycket mer information även på en relativt liten yta.

Källa: Wikipedia

QR-läsare

Sök på QR i din telefons ”app butik”.

Klicka här för att begära en kostnadsfri offert

QR-kod Hemsideadress

QR kod – Hemsideadress

QR kod - Text, rabattkod, erbjudande etc.

QR kod – Text, rabattkod etc.

QR-kod Kontaktuppgifter

QR kod – Kontaktuppgifter